Miluje váš pes maškrty všetkého druhu? Čo tak mu občas upiecť domáce sušienky? Vďaka čerstvým surovinám budete mať istotu, že váš psík dostáva to najlepšie. Inšpirujte sa.
pečeňovej
ingrediencie:
2 a ½ šálky ražnej múky
200 g čerstvých kuracích pečene
2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
4 lyžice slnečnicového oleja
1/2 šálky vývaru z pečene
Uvarte vo vode kuracia pečeň (cca 15 minút) a nechajte ich vychladnúť. Predhrejte rúru a vyložte plech papierom na pečenie. Rozmixujte pečeň s vývarom, mäsovú zmes zmiešajte s ražnú múkou, petržlenovou vňaťou, olejom. Miešajte, až vám vznikne hladké cesto. V prípade potreby pridajte múku či pár lyžíc vývaru. Tvarujte malé guľôčky, ktoré rozložte na plech. Pečte približne 25 minút na 170 ° C
diétne hruškové
ingrediencie:
3 šálky špaldovej múky
2 šálky ovsených otrúb
1 šálka tvarohu
1 čerstvá hruška
1 lyžička škorice
½ šálky vody
Predhrejte rúru, na plech si rozložte papier na pečenie. Premiešajte pšeničnú múku, ovsené otruby a tvaroh, pridajte roztlačenú hrušku, škoricu a vodu. Zo zmesi vytvorte hladké cesto. Na pomúčenej doske vyváleje cesto do placky a vykrajujte sušienky rôznych tvarov. Pečte asi 20 minút na 160 ° C
tuniakové
ingrediencie:
2 a ½ šálky špaldovej múky
1/2 šálky drvených ovsených vločiek
200 g tuniaka z konzervy (tuniak vo vlastnej šťave)
1 vajce
3 a ½ lyžice slnečnicového oleja
½ šálky vody
Predhrejte si rúru, na plech položte papier na pečenie. Tuniaka prepláchnite vo vode, aby ste ho zbavili soli. Zmiešajte všetky ingrediencie a vytvorte hladké cesto, z etkého vykrajujte sušienky. Pečte je približne 20 minút na 150 ° C.