Ak premýšľate, čím potešiť svojho maznáčika na narodeniny, určite nič nepokazíte, keď mu pripravíte chutnú psie pochúťku. A nemusíte mať strach, týmto tortou mu trávenie nerozhodíte, ak ho však váš maškrtník nezje celý na posedenie :-)
Čo budete potrebovať?
4-5 prasačích nožičiek alebo kože na sulc
Mäso, ktoré má pes rád (napríklad kuracie srdiečka, morčacie pečeň, žalúdky, kúsky hovädzieho mäsa, vykostené rybu a pod.)
Čerstvú zeleninu nakrájanú na kúsky (napríklad mrkva, petržlen, zeler)
Bylinky (napríklad medvedí cesnak, petržlenovú vňať, medovku, žihľavové alebo púpavové listy nasekané najemno a pod.)
tlakový hrniec
Bravčové nožičky (alebo kože) varte hodinu a pol v tlakovom hrnci. Ak nemáte tlakový hrniec, môžete ich uvariť aj v normálnom, ale doba varenia sa výrazne predĺži. Potom nožičky vyberte z hrnca a nechajte ich trochu vychladnúť. Kosti vyhoďte, ostatné chrupavky, kožu atď. Pokrájajte na kúsky. Kým sa varili nožičky, uvarte si aj ostatné mäso na náplň. Obrané mäso z nožičiek a kože spolu s vývarom rozmixujte, ak je vývaru málo, môžete pridať trošku vody. Zmes prelejte do vhodnej nádoby. Ideálne je silikónová forma na tortu, ktorá sa potom jednoducho vyklopí. Pridajte bylinky a na kúsky nakrájanú čerstvú zeleninu (s množstvom to nepreháňajte, aby psovi tortu chutil) a samozrejme obľúbené kúsky uvareného mäsa. Formu zakryte a dajte do chladu. Druhý deň je Šulcová torta krásne tuhý. Po vyklopení ho môžete dozdobiť, napríklad psími sucháre alebo sušeným mäsom. Čo nezkrmíte hneď, môžete zmraziť. V chladničke sulc vydrží len 3 dni.