Dňa 28.10. nebudeme expedovať žiadne objednávky z dôvodu statného sviatku. Všetky objednávky budú odoslané nasledujúce pracovné dni. Ďakujeme za pochopenie

narodeninovú tortu

Ak premýšľate, čím potešiť svojho maznáčika na narodeniny, určite nič nepokazíte, keď mu pripravíte chutnú psie pochúťku. A nemusíte mať strach, týmto tortou mu trávenie nerozhodíte, ak ho však váš maškrtník nezje celý na posedenie :-)

Čo budete potrebovať?

4-5 prasačích nožičiek alebo kože na sulc

Mäso, ktoré má pes rád (napríklad kuracie srdiečka, morčacie pečeň, žalúdky, kúsky hovädzieho mäsa, vykostené rybu a pod.)

Čerstvú zeleninu nakrájanú na kúsky (napríklad mrkva, petržlen, zeler)

Bylinky (napríklad medvedí cesnak, petržlenovú vňať, medovku, žihľavové alebo púpavové listy nasekané najemno a pod.)

tlakový hrniec

Bravčové nožičky (alebo kože) varte hodinu a pol v tlakovom hrnci. Ak nemáte tlakový hrniec, môžete ich uvariť aj v normálnom, ale doba varenia sa výrazne predĺži. Potom nožičky vyberte z hrnca a nechajte ich trochu vychladnúť. Kosti vyhoďte, ostatné chrupavky, kožu atď. Pokrájajte na kúsky. Kým sa varili nožičky, uvarte si aj ostatné mäso na náplň. Obrané mäso z nožičiek a kože spolu s vývarom rozmixujte, ak je vývaru málo, môžete pridať trošku vody. Zmes prelejte do vhodnej nádoby. Ideálne je silikónová forma na tortu, ktorá sa potom jednoducho vyklopí. Pridajte bylinky a na kúsky nakrájanú čerstvú zeleninu (s množstvom to nepreháňajte, aby psovi tortu chutil) a samozrejme obľúbené kúsky uvareného mäsa. Formu zakryte a dajte do chladu. Druhý deň je Šulcová torta krásne tuhý. Po vyklopení ho môžete dozdobiť, napríklad psími sucháre alebo sušeným mäsom. Čo nezkrmíte hneď, môžete zmraziť. V chladničke sulc vydrží len 3 dni.